Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de visine:
- 4 kg de visine curatate de samburi
- 4 kg de zahar
- zeama de la 2 lamai mari
Mod de preparare dulceata de visine:
Aici vorbim un pic de munca de chinez, in sensul ca este imperios sa scoatem samburii de la visine. Dupa ce avem visinele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita mare, adaugam peste ele zaharul si lasam asa pana a doua zi.
Asezam cratita pe foc mic si lasam sa fiarba avand grija sa adunam spuma care se formeaza la suprafata.
Amestecam usor, din cand in cand. Cand nu se mai aduna spuma adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa fiarba pana in momentul in care picaturile de dulceata, turnate pe o farfurie rece, nu mai curg. Avem grija sa probam destul de des pentru ca ne putem pacali usor si sa lasam dulceata sa fiarba prea mult. Trebuie sa-si pastreze culoarea rosu-inchis.
Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate. Inchidem capacele ermetic si lasam dulceata cu gura in jos, invelite in patura, pana a doua zi.
Delicioasa !
Pentru mai multe retete usoare si de sezon va astept pe blogul meu: https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie