Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de gulii:
- 1 gulie medie
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras (optional - carne de pui: spate, partea osoasa)
- 300 ml lapte
- 1-2 linguri faina
- sare
- patrunjel verde
Mod de preparare supa de gulii:
Cum se transformă corpul în timpul postului?

Dupa cum am mai spus, am inceput sa elimin din bucatarie uleiul vegetal si il inlocuiesc peste tot unde este posibil cu grasime animala. Untura. De porc, de gaina, de rata, in functie de unde am avut ocazia sa o topesc.
Asadar, ceapa tocata, impreuna cu morcovii dati pe razatoare si ardeiul gras cubulete se calesc usor in untura (puteti adauga si putina apa, sa fie de fapt un clocotit mai puternic), pana incep sa lase culoare. Se adauga si gulia data pe razatoare si se stinge cu apa.
Se adauga carnea - daca o folositi, dar merge grozav si fara! - si se lasa pe foc pana s-au fiert toate ingredientele.
Cu 10 minute inainte de final, adaugati laptele in care ati dizolvat faina si patrunjelul verde. Mai lasati cat sa dea din nou in clocot putin si luati de pe foc.
O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Sfaturi FOARTE UTILE pentru masa de Paște: cum ar trebui să servim...

Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei