Chifle Dukan

12:06, 16 Iunie 2013 publicat în Retete culinare11 share-uri

Sunt delicioase, am capatat putin dependenta dar incerc sa nu depasesc cantitatea permisa zilnic, restul le pun intr-o cutie metalica pentru zilele urmatoare, asta cand nu sunt atacate de concurenta pofticioasa. Miam, miam!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chifle Dukan:

  • 250 gr. gluten adica vreo 12 linguri
  • 100 ml apa
  • 35 g amidon de porumb (vreo doua linguri)
  • o jumatate plic praf de copt
  • sare

Mod de preparare chifle Dukan:

Ca mai toate retetele Dukan, se prepara foarte simplu: se pun in bol toate ingredientele uscate, se face o gaura in mijloc si putin cate putin se toarna apa si mestecam pentru omogenizarea aluatului. Eu am folosit mixerul dar cred ca e mai bine cu mana pana la urma, simti textura aluatului mai bine si-ti poti da seama mai usor cand are consistenta potrivita. Adica trebuie sa fie flexibil fara a fi prea moale.

Partea haioasa la acest aluat e …caposenia lui, nu se prea lasa lucrat, asadar nu prea ce ai sa-i faci pentru nu stiu ce look fancy, pur si simplu rupi din aluat bucatele cam de 20 – 30 gr. cat niste chiftele, le pui in tava tapetata cu hartie de copt la o distanta de cam 6 cm intre ele (nu de lata dar mai cresc in volum) si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade. Dureaza vreo jumatate de ora pana sunt gata.

Citeste si:
Călătorie gastronomică: Cele mai iubite deserturi și prăjituri...
Călătorie gastronomică: Cele...

Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com

Citeste si:
Hemoroizii - ce e recomandat, ce e permis, ce e interzis
Hemoroizii - ce e recomandat,...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri