Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pastrav la cuptor:
- 4 pastravi
- 2 lamai
- sare, piper
- putin ulei de masline
- vin alb
Pentru cartofi:
- 500 g cartofi noi albi
- o ceapa alba
- vin alb
- boabe de chimen (optional), cimbru
- sare, piper
- smantana
- cas (optional)
Mod de preparare pastrav la cuptor:
Incepem cu prepararaea cartofilor care dureaza putin mai mult putin decat pestele. Am taiat marunt ceapa si am pus-o la calit intr-un wok (e mai incapator) in putin ulei si am lasat-o 2 minute. Am taiat cartofii rondele subitiri si i-am alestecat putin langa ceapa. Am adaugat cam 200 ml vin + apa si am turnat peste cartofi. Am pus niste boabe de chimen si putin cimbru uscat.Cand scade apa cu vinul si cartofii s-au inmuiat adaugam niste smanatana, sare si piper si optional cas ras.
Lasam cartofii deoparte si ne ocupam de pesti. Pestii i-am curatat si i-am condimentat cu sare si piper. Am luat o tava pe fundul careia am pus putin vin si ulei de masline. Am pus pestii in tava si am taiat lamaile rondele si am pus in fiecare peste 3-4 felii. Am dat pestii la cuptor la 200 g pentru 10 minute.
Dupa 10 minute am scos tava afara si i-am intors pe partea cealalata. Am mai lasat inca 10 minute si gata au fost.
Foarte rapid s-au facut si sunt foarte gustosi. Sunt foarte gustosi pastravii gatiti asa. Incercati si voi.
Se serveste bineteles cu mujdei de usturoi facut cu smanatana.
Pofta buna!!!
O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor