17 Iunie 2013 publicat în Retete culinare 1 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O reteta foarte rapida de peste (pastrav la cuptor). Mai greu se fac cartofii pe care i-am ales ca si garnitura langa acest peste decat pestele in sine.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav la cuptor:

  • 4 pastravi
  • 2 lamai
  • sare, piper
  • putin ulei de masline
  • vin alb

Pentru cartofi:

  • 500 g cartofi noi albi
  • o ceapa alba
  • vin alb
  • boabe de chimen (optional), cimbru
  • sare, piper
  • smantana
  • cas (optional)

Mod de preparare pastrav la cuptor:

Incepem cu prepararaea cartofilor care dureaza putin mai mult putin decat pestele. Am taiat marunt ceapa si am pus-o la calit intr-un wok (e mai incapator) in putin ulei si am lasat-o 2 minute. Am taiat cartofii rondele subitiri si i-am alestecat putin langa ceapa. Am adaugat cam 200 ml vin + apa si am turnat peste cartofi. Am pus niste boabe de chimen si putin cimbru uscat.Cand scade apa cu vinul si cartofii s-au inmuiat adaugam niste smanatana, sare si piper si optional cas ras.

Lasam cartofii deoparte si ne ocupam de pesti. Pestii i-am curatat si i-am condimentat cu sare si piper. Am luat o tava pe fundul careia am pus putin vin si ulei de masline. Am pus pestii in tava si am taiat lamaile rondele si am pus in fiecare peste 3-4 felii. Am dat pestii la cuptor la 200 g pentru 10 minute.

Dupa 10 minute am scos tava afara si i-am intors pe partea cealalata. Am mai lasat inca 10 minute si gata au fost.

Foarte rapid s-au facut si sunt foarte gustosi. Sunt foarte gustosi pastravii gatiti asa. Incercati si voi.

Se serveste bineteles cu mujdei de usturoi facut cu smanatana.
Pofta buna!!!

O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri