Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pastrav la cuptor:
- 4 pastravi
- 2 lamai
- sare, piper
- putin ulei de masline
- vin alb
Pentru cartofi:
- 500 g cartofi noi albi
- o ceapa alba
- vin alb
- boabe de chimen (optional), cimbru
- sare, piper
- smantana
- cas (optional)
Mod de preparare pastrav la cuptor:
Incepem cu prepararaea cartofilor care dureaza putin mai mult putin decat pestele. Am taiat marunt ceapa si am pus-o la calit intr-un wok (e mai incapator) in putin ulei si am lasat-o 2 minute. Am taiat cartofii rondele subitiri si i-am alestecat putin langa ceapa. Am adaugat cam 200 ml vin + apa si am turnat peste cartofi. Am pus niste boabe de chimen si putin cimbru uscat.Cand scade apa cu vinul si cartofii s-au inmuiat adaugam niste smanatana, sare si piper si optional cas ras.
Lasam cartofii deoparte si ne ocupam de pesti. Pestii i-am curatat si i-am condimentat cu sare si piper. Am luat o tava pe fundul careia am pus putin vin si ulei de masline. Am pus pestii in tava si am taiat lamaile rondele si am pus in fiecare peste 3-4 felii. Am dat pestii la cuptor la 200 g pentru 10 minute.
Dupa 10 minute am scos tava afara si i-am intors pe partea cealalata. Am mai lasat inca 10 minute si gata au fost.
Foarte rapid s-au facut si sunt foarte gustosi. Sunt foarte gustosi pastravii gatiti asa. Incercati si voi.
Se serveste bineteles cu mujdei de usturoi facut cu smanatana.
Pofta buna!!!
O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?