Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru gem de capsuni:
- 3 kg capsuni
- 2,5 kg zahar
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare gem de capsuni:
Spalam fructele, le punem in vasul in care vom prepara gemul si turnam zaharul peste ele. Se da la frigider pana a doua zi. Punem cratita pe foc mic (cu tot cu zeama pe care au lasat-o) si lasam sa fiarba, miscand din cand in cand cratita (amestecam cat mai putin sa nu distrugem fructele ). Adunam usor spuma de cate ori este nevoie. Capsunile mele au fost foarte coapte si nu au mai ramas intregi. Cand a fiert pe jumatate adaugam zeama de la lamaie. Pentru a ne convinge ca este gata, punem la frigider o farfuriuta goala si o scoatem ca sa picuram pe ea gem. Daca picatura s-a inchegat in momentul in care aluat contact cu farfuria rece, gemul este gata, daca nu...mai lasam sa fiarba. Borcanele trebuie spalate foarte bine si sterilizate pentru cateva minute in cuptorul incins.
Turnam gemul fierbinte in borcane,cu grija, capsam bine si le asezam cu gura in jos. Acoperim borcanele cu o patura si lasam asa pana adoua zi. Daca folosim borcane cu capace pe filet avem grija sa nu se dea peste cap, daca se intampla asta renuntam la capacul respectiv. Verificam capacele daca sunt in ordine si adapostim conservele la loc intunecat si rece.
Fara conservanti !
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?