De cativa ani prepar gemul de capsuni intr-o modalitate usoara si conservele dureaza ani de zile.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gem de capsuni:

  • 3 kg capsuni
  • 2,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare gem de capsuni:

Spalam fructele, le punem in vasul in care vom prepara gemul si turnam zaharul peste ele. Se da la frigider pana a doua zi. Punem cratita pe foc mic (cu tot cu zeama pe care au lasat-o) si lasam sa fiarba, miscand din cand in cand cratita (amestecam cat mai putin sa nu distrugem fructele ). Adunam usor spuma de cate ori este nevoie. Capsunile mele au fost foarte coapte si nu au mai ramas intregi. Cand a fiert pe jumatate adaugam zeama de la lamaie. Pentru a ne convinge ca este gata, punem la frigider o farfuriuta goala si o scoatem ca sa picuram pe ea gem. Daca picatura s-a inchegat in momentul in care aluat contact cu farfuria rece, gemul este gata, daca nu...mai lasam sa fiarba. Borcanele trebuie spalate foarte bine si sterilizate pentru cateva minute in cuptorul incins.
Turnam gemul fierbinte in borcane,cu grija, capsam bine si le asezam cu gura in jos. Acoperim borcanele cu o patura si lasam asa pana adoua zi. Daca folosim borcane cu capace pe filet avem grija sa nu se dea peste cap, daca se intampla asta renuntam la capacul respectiv. Verificam capacele daca sunt in ordine si adapostim conservele la loc intunecat si rece.

Fara conservanti !

gem de capsuni

O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Gem de capsuni.