27 Mai 2013 publicat în Retete culinare 26 share-uri

Un desert foarte rapid si simplu de facut cu blat de cacao, budinca de frisca si capsuni de la congelator. Usor, pufos si gustos.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu budinca si capsuni:

Blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Umplutura:

  • un plic praf de budinca cu gust de frisca
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare prajitura cu budinca si capsuni:

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Lasam la racit pana pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si praful de cacao, folosind o spatula si amestecand usor. Turnam compozitia intr-o forma de aprox 22 cm (eu al folosit o forma floare de silicon). Cu un pos sau o seringa pentru ornat punem budinca peste blat de jur imprejur alternad cu cate un rand de capsuni (vezi poza).
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava, asezam pe o farfurie si pudram cu zahar pudra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri