27 Mai 2013 publicat în Retete culinare 51 share-uri

Prepara o delicioasa dulceata din fructe de soc.

Datorita continutului bogat in vitamina C, vitamine din complex B, potasiu, zaharuri, ulei esential si aminoacizi, preparatele din soc ajuta la eliminarea toxinelor din organism, cresc imunitatea, distrug microbii si scad febra.
Atat socata cat si dulceata din fructe de soc, sunt diuretice, sudorifice, antireumatismale, laxative, antiinflamatoare. Sunt foarte bune in tratamentul guturaiului, rinitelor, infectiilor urinare si acneei. Efectele terapeutice ale fructelor de soc sunt foarte puternice. Preparatele din soc, consumate in exces pot provoca arsuri la stomac sau iritari ale gatului.
Chiar daca sunt delicioase, consumati-le cu moderatie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata din fructe de soc:

  • 1 kg fructe de soc,
  • 1k g zahar,
  • 150 ml apa,Dulceata din fructe de soc
  • 3-4 linguri zeama de lamaie,
  • 1 zahar vanilat.

Mod de preparare dulceata din fructe de soc:

Fructele de soc se desprind de pe crengute, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Apa si zaharul se pun intr-un vas si se fierb timp de 20-25 minute la foc iute, pana se formeaza un sirop mai gros. Se adauga fructele de soc si se continua fierberea inca 40-50 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga zaharul vanilat si zeama de lamaie. Dulceata din fructe de soc se pune fierbinte in borcane spalate si sterilizate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Important:

Fructele de soc trebuie sa fie culese numai atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Este interzis consumul lor in stare cruda!

Pe blogul truedelights.ro veti descoperi si alte retete interesante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri