Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bors de sfecla rosie:
- 1 sfecla mare sau 2 mici (cam 500g)
- 2 - 3 morcovi
- 1 ceapa
- 2 - 3 cartofi (cam 400g)
- 1 ou (poate lipsi pentru varianta de post)
- bors cat de acru va place (500 - 800ml)
- 2 linguri ulei
- sare
- leustean, patrunjel
Mod de preparare bors de sfecla rosie:
Ciorba se face foarte usor, dar dureaza ceva mai mult sa fiarba sfecla. Curatam sfecla, o dam pe razatoarea mare si o punem sa fiarba in bors cel putin 30 de minute, pana cand e facuta. Daca nu este suficient bors cat sa acopere sfecla, completati cu apa.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc in cele 2 linguri de ulei pentru 1 minut, iar apoi adaugam aproximativ 1.2 litri de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc mediu. Dupa ce au fiert 15 minute, adaugam cartofii taiati cubulete. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam sfecla si borsul si mai lasam sa dea cateva clocote. Batem oul, punem peste el cateva linguri din ciorba, iar apoi il turnam in oala. Potrivim de sare, adaugam leusteanul tocat fin si luam de pe foc.
Ciorbita este foarte buna atat calda cat si rece, poate fi servita cu smantana sau simpla, cu niste patrunjel proaspat tocat. Si daca ne gandim ca are doar 35 calorii la 100 de grame, nu putem decat sa ne bucuram.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară