17 Mai 2013 publicat în Retete culinare 9 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Vara, merge foarte bine, atat rece cat si calda, cu o ceapa verde, proaspata, alaturi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de loboda si cartofi:

  • o farfurie adanca plina cu loboda (eu am avut 3 legaturi mari)
  • o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde
  • 500 g cartofi
  • verdeata tocata
  • leustean
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 300 ml de bors din tarate sau orice altceva folositi pentru a acri ciorba
  • 50 ml ulei
  • smantana proaspata

Mod de preparare ciorba de loboda cu cartofi:

Cartofii se taie sferturi. Loboda se curata de tulpinile mai groase si se taie ca salata verde. Ceapa se taie marunt, morcovul si patrunjelul se taie fideluta sau se dau prin razatoarea mare. Leusteanul - cam 4-5 frunze - se rupe cu mana in bucati.

Ceapa amestecata cu o lingurita rasa de sare se caleste in ulei pe foc moale, inabusit, ideal chiar ]n oala ]n care preparati ciorba. Dupa 2 minute se adauga morcovul si patrunjelul, apoi, dupa alte 2-3 minute se adauga loboda. Se mai lasa sa se caleasca maxim 3 minute, apoi se toarna cca 2 litri de apa rece. Se adauga si cartofii. Se lasa la fiert pe foc potrivit 20 de minute. Cartofii ar trebui sa fie fierti acum. Se pune borsul (fiert sau crud) si se mai fierbe inca 2-3 minute, apoi se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata tocata si leusteanul si se poate inchide focul.

Se serveste cu sau fara smantana, caz in care este o ciorba de post. Oricum, este foarte gustoasa. Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri