Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de loboda si cartofi:
- o farfurie adanca plina cu loboda (eu am avut 3 legaturi mari)
- o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde
- 500 g cartofi
- verdeata tocata
- leustean
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- sare
- piper
- 300 ml de bors din tarate sau orice altceva folositi pentru a acri ciorba
- 50 ml ulei
- smantana proaspata
Mod de preparare ciorba de loboda cu cartofi:
Cartofii se taie sferturi. Loboda se curata de tulpinile mai groase si se taie ca salata verde. Ceapa se taie marunt, morcovul si patrunjelul se taie fideluta sau se dau prin razatoarea mare. Leusteanul - cam 4-5 frunze - se rupe cu mana in bucati.
Cum să ai un sistem imunitar puternic prin alimentație

Ceapa amestecata cu o lingurita rasa de sare se caleste in ulei pe foc moale, inabusit, ideal chiar ]n oala ]n care preparati ciorba. Dupa 2 minute se adauga morcovul si patrunjelul, apoi, dupa alte 2-3 minute se adauga loboda. Se mai lasa sa se caleasca maxim 3 minute, apoi se toarna cca 2 litri de apa rece. Se adauga si cartofii. Se lasa la fiert pe foc potrivit 20 de minute. Cartofii ar trebui sa fie fierti acum. Se pune borsul (fiert sau crud) si se mai fierbe inca 2-3 minute, apoi se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata tocata si leusteanul si se poate inchide focul.
Se serveste cu sau fara smantana, caz in care este o ciorba de post. Oricum, este foarte gustoasa. Pofta buna!
Cum afectează buruienile culturile - metode de combatere

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.blogspot.ro
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră