19 Mai 2014 publicat în Retete culinare 50 share-uri

O tocana de porc care are la baza condimentul numit paprica sau, mai pe romaneste, boia. In original, musai ca boia sa fie cat mai iute – pfff! – nu agreez, asa ca boia dulce, pasta de ardei si nitiel bulion (plus o rosie tocata marunt) au fost vedetele in tocana asta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gulas de porc cu fasole pastai:

  • 600 gr. muschi de porc (sau de vitel)
  • 150 ml vin rosu sec
  • 350 ml supa de carne
  • 300 gr. fasole pastai
  • 2 linguri ulei'
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura faina
  • boia dulce
  • piper, sare dupa gust

Mod de preparare gulas de porc cu fasole pastai:

Spalam carnea, o tamponam cu un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de umiditate, se taie bucatele si se pun la prajit in ulei incins, la foc iute, eu am folosit wokul pentru ca e ideal pentru genul asta de prajeli, se adauga boia, se amesteca cu o lingura de lemn si se stinge totul cu vinul rosu turnat deasupra. Acoperim si lasam la fiert 10 minute.

Intre timp pregatim legumele pe care le adaugam, eu una n-am avut prea multe de facut, fasolea era de la borcan, conserva pusa pentru iarna, n-a trebuit decat sa o scot intr-o strecuratoare si s-o trec sub jetul de apa rece pentru clatire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

E momentul sa punem in gulas si supa deja incalzita separat (astfel nu se opreste din fiert), fasolea pastai, niste rosii pe care le aveam in frigider, asezonam cu sare si piper, se mai lasa la fiert pe foc moale, cu capacul pus, pana cand carnea e suficient de moale si frageda. Chiar inainte de a stinge focul, am adaugat si niscaiva bulion (mai mult decat am scris sus caci asa imi place - hihihi), da un plus de gust si dulceata, il mai lasam sa dea in cateva clocote si…gata, stingem focul.

Eu mai fac o mantocarie care nu prea e prin cartile de bucate iar multi mi-ar spune ca e inutila dar miiiiiiie imi place: pun gulasul in bolul de servit, il presar cu niste cascaval- bag la microunde cateva minute (2 - 3) – mmmmm, mie mi se pare u o idee mai savuroasa decat fara cascaval. Presaram si niste verdeata chiar cand mancam pentru un plus de prospetime.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Sunt adorabile, nu ai cum să le reziști: Împletituri decorative minunate pentru ouăle de Paști! Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Sa ne fie de bine!

Cititi mai multe retete pe: casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri