12:05, 17 Mai 2013 publicat în Retete culinare39 share-uri

Va prezentam o reteta numai buna de intampinat vremea frumoasa de care ne-am bucurat in ultima vreme. Cu o aroma puternica de cafea, aceasta inghetata se poate pregati fara masina de inghetata si fara a fi nevoie s-o amestecam pe masura ce se intareste. Acest lucru se intampla deoarece am folosit frisca lichida in cantitate mai mare decat laptele.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de cafea:

  • 500 ml frisca lichida (smantana de 30 - 35% grasime)
  • 350 ml lapte
  • 250 g cafea boabe
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare inghetata de cafea:

Intr-un vas incapator, amestecam laptele, zaharul, jumatate din frisca si boabele de cafea. Punem la foc mic, amestecand des si asteptam se incalzeasca, dar nu trebuie sa fie fierbinte, pentru a nu se branzi. Luam de pe foc si lasam o ora sa se raceasca si sa infuzeze cafeaua.
Dupa acest timp de odihna, punem vasul pe foc mediu, incalzind amestecul, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere. Separat batem galbenusurile. Luam cate o lingura din amestecul fierbinte si turnam este galbenusuri, batandu-le in continuare. Dupa vreo 10 - 15 linguri adaugate, varsam galbenusurile in vasul cu cafeaua. Continuam sa incalzim compozitia, amestecand continuu, timp de aproximativ 10 minute, sau pana cand se ingroasa si imbraca lingura.
Strecuram compozitia, aruncam boabele de cafea si incorporam restul de frisca lichida, ness-ul si esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca, apoi congelam. Pentru efectul artistic, am lasat cateva boabe de cafea in inghetata, dar puteti sa puneti si bucatele de ciocolata.

Citeste si:
Descoperă Explorer’s Choice, noua compoziție unică de cafea creată...
 Descoperă Explorer’s Choice,...

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri