5 Mai 2014 publicat în Retete culinare 18 share-uri

Mancarea de stevie atat de gustoasa si simpla, cu care ne delectam in post, poate fi transformata intr-o mancare consistenta, prin adaugarea de carne afumata. Aceasta ii va imbunatati considerabil gustul si aroma, iar la finalul mesei, garantat, toata familia va fi multumita!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de stevie cu carne afumata:

  • 6-8 legaturi cu stevie
  • 300-400 g carne afumata (ciolan, scarita, kaizer, costite..)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri suc de rosii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare mancare de stevie cu carne afumata:

Stevia se spala bine (fiecare frunza in parte) cu multa apa rece, apoi se indeparteaza nervurile mai groase.
Se pune un vas cu aprox. 2 litri apa la fiert, iar cand da in clocot se adauga stevia si se lasa sa dea doua-trei clocote (nu mai mult). Se rastoarna totul intr-o strecuratoare, sa se scurga bine de apa.
Ceapa se toaca marunt si se inabusa in ulei si apa in cantitati egale. Cand apa scade si ceapa devine translucida, se adauga carnea taiata in bucati mai mici si se lasa la calit pana se rumeneste usor.
Se adauga in tigaie stevia si se continua calirea amestecand mai des,
timp de 4-5 minute. E randul pentru sucul de rosii, sare si piper dupa gust, iar dupa inca 2-3 minute, gata!
Mancarea de stevie cu carne se serveste calda sau rece, alaturi de mamaliguta, bineinteles!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Tips:

Pentru a prepara mancarea de stevie, putem folosi si carne proaspata de pui, porc sau vita, pe care o fierbem mai intai separat, inainte de a o adauga peste ceapa calita.

O reteta propusa de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri