Ingrediente necesare pentru dulceata din flori de salcam:
- 500 g flori de salcam
- 700 g zahar
- 700 ml apa
- zeama de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare dulceata din flori de salcam:
Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, timp de aprox. 20 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-3
Cand dulceata este bine legata si capata o culoare rosiatica, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul.
Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza capacele si se acopera borcanele in paturi mai groase. Dupa ce se racesc se pot depozita in camara.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară