Ingrediente necesare pentru dulceata din flori de salcam:
- 500 g flori de salcam
- 700 g zahar
- 700 ml apa
- zeama de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare dulceata din flori de salcam:
Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, timp de aprox. 20 minute sau pana cand se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-3
Cand dulceata este bine legata si capata o culoare rosiatica, se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul.
Dulceata din flori de salcam se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.
Se infileteaza capacele si se acopera borcanele in paturi mai groase. Dupa ce se racesc se pot depozita in camara.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.