11 Mai 2013 publicat în Retete culinare 23 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O tarta rustica de post, cu capsuni si mere, grozav de gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati! Un rasfat maxim pentru o zi de vara!

Ingrediente necesare pentru tarta cu capsuni si mere:

Aluat:

  • 75 g margarina
  • 5o g zahar pudra
  • 125 g faina
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 300 g capsuni
  • 2 mere
  • 1 lingura miere de albine

Mod de preparare tarta cu capsuni si mere:

Aluat:

Margarina taiata in bucati mici, se amesteca cu zaharul pudra, pana se formeaza o crema spumoasa. Se adauga faina, esenta si se framanta aluatul cu mainile pana cand seamana cu niste firimituri mari. Se toarna apa si se strange repede aluatul intr-o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider timp de 20-25 minute.

Umplutura:

Merele se curata de coaja, se golesc de casuta cu seminte si se taie in felii subtiri. Capsunile se taie in felii subtiri.

Asamblarea:

Aluatul se intinde in foaie subtire de forma rotunda si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
In mijlocul aluatului se aseaza mai intai feliile de mere, apoi feliile de capsuni, lasand o margine goala de aprox. 5 cm. Se aduc marginile aluatului peste fructe si se apasa usor cu mainile. Bordura formata se presara cu putin zahar tos. Tarta se coace la 180 de grade, timp de 15-20 minute. Tarta cu capsuni si mere se unge deasupra cu miere de albine.

E un deliciu servita calda sau rece!
Daca nu e post, margarina din aluat o puteti inlocui cu unt, iar tarta o puteti servi alaturi de o cupa cu inghetata.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri