Sunt momente cand nu stiu ce sa mai fac de mancare sau nu am ce trebuie prin casa. Atunci mai apelez si la conserve. Asa am facut si acum, dand cu ochii de conservele de ciuperci m-am gandit ca pot face o ciulama. A iesit foarte gustoasa.

Dificultate: redusa

Ingredientente necesare pentru ciulama de ciuperci:

  • 2 conserve de ciuperci (420 gr net)
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura rasa de faina (optional)
  • 6 linguri smantana
  • 50 ml lapte
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare ciulama de ciuperci:

Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci).
Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.
Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.
Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.
Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.
Servim cald.

ciulama de ciuperci

Aceasta reteta a fost propusa de blogul http://timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciulama de ciuperci.