Dificultate: redusa
Ingredientente necesare pentru ciulama de ciuperci:
- 2 conserve de ciuperci (420 gr net)
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 lingura rasa de faina (optional)
- 6 linguri smantana
- 50 ml lapte
- sare si piper dupa gust
- 2-3 catei de usturoi
Mod de preparare ciulama de ciuperci:
Scurgem apa din conserva pune ciupercile intr-o sita si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Ceapa curatata si tocata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam ciupercile si lasam la foc mic timp de aprox 10 minute (practic pana scade apa lasata de ciuperci).
Adaugam usturoiul maruntit/zdrobit.
Intr-un bol amestecam faina cu smantana si laptele. Adaugam smanatana si laptele treptat sa nu se formeze cocoloase.
Turnam smantana peste ciuperci si amestecam sa nu se prinda de fundul vasului.
Adaugam sare si piper dupa gust si luam de pe foc.
Servim cald.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul https://timeaioo.blogspot.ro/
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse