Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cornulete pufoase cu rahat:
- 250 g crema de branza Philadelphia
- 3 linguri de smantana
- 2 galbenusuri
- 1 lingura otet
- 1/2 lingurita praf de copt
- 500-550 g faina (depinde de tipul de faina si de tipul de smantana)
- rahat turcesc de buna calitate
- 1 plic zahar vanilat+zahar pudra
Mod de preparare cornulete pufoase cu rahat:
Intr-un castron am amestecat cele 2 galbenusuri impreuna cu crema de branza. Am amestecat bine, am adaugat apoi otetul si smantana, dupa care am inglobat faina amestecata cu praful de copt, sare nu am mai adaugat caci era destul de sarata crema de branza. Am obtinut o mingiuta de aluat pe care am dat-o la frigider pentru o ora. Am scos aluatul de la frigider si l-am framantat de mai multe ori pana am obtinut un aluat fin si matasos numai bun de modelat. Din el am taiat triunghiuri, am taiat bastonase rahatul si cu el am umplut triunghiurile. Am dat cornuletele la cuptorul incins pana s-au rumenit usor. Imediat ce le-am scos din cuptor le-am dat prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. S-au copt foarte repede si tare frumos. Am gustat cateva calde...iar cu restul ne-am delectat toti ai casei dimineata la cafea..A doua zi s-au pastrat la fel de pufoase si usoare.
O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară