Nu contest faptul ca acele cornulete cu untura nu sunt fragede si minunate, insa eu una nu agreez ideea de untura in mancare sau aluaturi. De aceea am optat pentru alta varianta a cornuletelor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cornulete pufoase cu rahat:

  • 250 g crema de branza Philadelphia
  • 3 linguri de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura otet
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 500-550 g faina (depinde de tipul de faina si de tipul de smantana)
  • rahat turcesc de buna calitate
  • 1 plic zahar vanilat+zahar pudra

Mod de preparare cornulete pufoase cu rahat:

Intr-un castron am amestecat cele 2 galbenusuri impreuna cu crema de branza. Am amestecat bine, am adaugat apoi otetul si smantana, dupa care am inglobat faina amestecata cu praful de copt, sare nu am mai adaugat caci era destul de sarata crema de branza. Am obtinut o mingiuta de aluat pe care am dat-o la frigider pentru o ora. Am scos aluatul de la frigider si l-am framantat de mai multe ori pana am obtinut un aluat fin si matasos numai bun de modelat. Din el am taiat triunghiuri, am taiat bastonase rahatul si cu el am umplut triunghiurile. Am dat cornuletele la cuptorul incins pana s-au rumenit usor. Imediat ce le-am scos din cuptor le-am dat prin zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. S-au copt foarte repede si tare frumos. Am gustat cateva calde...iar cu restul ne-am delectat toti ai casei dimineata la cafea..A doua zi s-au pastrat la fel de pufoase si usoare.

cornulete pufoase

O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cornulete pufoase cu rahat.