ghid pentru o viaţă împlinită

Bomboane din biscuiti, cu afine

Absenta grasimilor si a produselor de origine animala nu ne pot impiedica sa pregatim deserturi de post delicioase. Daca nu tineti post atunci reteta asta se poate adapta usor dupa gusturi.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bomboane din biscuiti, cu afine:

  • 1 kg biscuiti sfaramiciosi
  • 100 g nuca macinata
  • o mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • 125 g margarina
  • 200 g zahar
  • 3 fiole esenta de rom

Pentru umplutura:

  • afine din afinata/visine din visinata sau compot

Pentru sirop:

  • 250 ml apa sau lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri cacao

Decor:

  • ciocolata neagra

Mod de preparare bomboane din biscuiti:

1.Pentru sirop, se pun apa sau laptele cu zaharul si cacao, dupa gust, la fiert si se lasa pana se obtine un sirop bine legat.
2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat. Peste ei adaugam margarina moale, cele doua linguri de cacao, stafidele, nuca, esenta de rom si o parte din sirop(rece). Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie destul de umeda; daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou.
3.Din pasta rezultata se iau mici bucatele care se modeleaza intre palme, se pune o visina fara sambure sau 2-3 afine. Formam bilute pe care le asezam pe un gratar.
4.Ciocolata neagra se topeste la microunde in doua-trei etape a cate 30 de secunde. Decoram bombonelele aromate si le asezam pe hartii speciale.

Sunt delicioase, aromate, moi si crocante la suprafata.

Pofta buna!

bomboane din biscuiti

O reteta recomandata de blogul http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bomboane din biscuiti, cu afine.