Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bomboane din biscuiti, cu afine:
- 1 kg biscuiti sfaramiciosi
- 100 g nuca macinata
- o mana de stafide
- 2 linguri de cacao
- 125 g margarina
- 200 g zahar
- 3 fiole esenta de rom
Pentru umplutura:
- afine din afinata/visine din visinata sau compot
Pentru sirop:
- 250 ml apa sau lapte
- 2 linguri zahar
- 2-3 linguri cacao
Decor:
- ciocolata neagra
Mod de preparare bomboane din biscuiti:
1.Pentru sirop, se pun apa sau laptele cu zaharul si cacao, dupa gust, la fiert si se lasa pana se obtine un sirop bine legat.
2.Biscuitii se zdrobesc fin la robot sau se dau prin masina de tocat. Peste ei adaugam margarina moale, cele doua linguri de cacao, stafidele, nuca, esenta de rom si o parte din sirop(rece). Amestecam bine cu mainile pana se omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie destul de umeda; daca ni se pare uscata mai turnam sirop si amestecam din nou.
3.Din pasta rezultata se iau mici bucatele care se modeleaza intre palme, se pune o visina fara sambure sau 2-3 afine. Formam bilute pe care le asezam pe un gratar.
4.Ciocolata neagra se topeste la microunde in doua-trei etape a cate 30 de secunde. Decoram bombonelele aromate si le asezam pe hartii speciale.
Sunt delicioase, aromate, moi si crocante la suprafata.
Pofta buna!
O reteta recomandata de blogul https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?