Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru placinte cu varza si ciuperci pe post:
Ingrediente pentru aprox. 8 placinte:
Aluat:
- 200 ml apa
- 20 g drojdie proaspata
- 50 ml ulei
- 1 vf. lingurita sare
- 600 g faina
Umplutura:
- 2 cani varza tocata
- 150 g ciuperci
- 3 linguri ulei
- sare, piper, boia dulce
Mod de preparare placinte cu varza si ciuperci de post:
Aluat:
Drojdia se dizolva in apa calduta. Se adauga sarea, uleiul si faina.
Aluatul se framanta bine si se lasa la dospit pana isi Placinte cu varza si ciuperci de post (4)dubleaza volumul.
Umplutura:
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga varza tocata si ciupercile taiate in feliute subtiri. Se lasa la calit pana cand se inmoaie varza si scade apa lasata de ciuperci. Amestecul se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia dulce. Se lasa sa se raceasca.
Formarea placintelor:
Aluatul se imparte in opt bile egale. Fiecare bila de aluat se intinde in foaie rotunda, subtire, si se umple cu cate doua linguri din umplutura cu varza si ciuperci. Se aduc marginile aluatului spre mijloc si se lipesc presand cu mainile, pentru ca umplutura sa nu iasa.
Placintele cu varza si ciuperci de post se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele parti sau se coc timp de 25-30 minute in cuptorul incins la 180 de grade.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”