Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru snitel vienez cu cous-cous:
Pentru snitele:
- 500 gr carne slaba de porc
- sare si piper
- 2 oua
- 3-4 linguri lapte
- faina
- pesmet
- ulei pentru prajit
Pentru cous-cous:
- 250 gr cous-cous
- 2 l apa
- sare, piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 4 lingurite sos iute
Mod de preparare snitel vienez cu cous cous
Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta.
Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet
Punem pe foc tigaia cu uleiul.
Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet si prajim in uleiul incins pe ambele parti.
Scoatem carnea prajita pe prosoape de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.
Intr-un vas punem aprox 2 l de apa si lasam sa fiarba cu putina sare. Cand fierbe apa, adaugam cus-cus-ul si lasam la fiert aprox 10 minute. Oprim focul si mai lasam 2-3 minute, apoi strecuram si trecem cus-cus-ul pe sub un jet de apa rece.
Separat intr-o tigaie mai adanca/wok punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Punem peste ceapa cous-cous-ul, adaugam sare si piper si sos iutel si amestecam.
Si e gata pranzul: snitel, cous-cous si castraveti murati. Pofta mare!!!
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară