IN ACEST ARTICOL:
Nu-i nici o leguma buna ca porcul. Fripturica de porc sta la loc de cinste pe masa tuturor.

Timp de preparare: 120 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:

  • 1 bucata pulpa de porc cca 1,5 kg
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 /2 lingurita piper
  • sare
  • 1/2 lingurita cimbru si verdeturi tialiene
  • 3 frunze de dafin
  • 200 g sunca afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 600 g cartofi

Mod de preparare pulpa de porc aromata:

Spalam bucata de carne si o uscam putin cu un servetel de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si bucati de usturoi. Separat punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna sa se amestece aromele.
Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si, spre final, o lasam descoprita ca sa isi faca crusta. Separat curatam cativa cartofi (cca 600 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii spropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse. Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.



O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri