Timp de preparare: 120 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pulpa de porc aromata:
- 1 bucata pulpa de porc cca 1,5 kg
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita boia dulce
- 1 /2 lingurita piper
- sare
- 1/2 lingurita cimbru si verdeturi tialiene
- 3 frunze de dafin
- 200 g sunca afumata
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingurita ghimbir macinat
- 600 g cartofi
Mod de preparare pulpa de porc aromata:
Spalam bucata de carne si o uscam putin cu un servetel de hartie. Facem buzunare in carne si introducem bucati de sunca si bucati de usturoi. Separat punem condimentele uscate intr-un castronel si le pisam putin impreuna sa se amestece aromele.
Punem bucata de carne impanat intr-o tava si apoi o acoperim cu condimente. Pe langa bucata de carne punem 1 ceasca de apa si foile de dafin. Acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dam la cuptor ptr cca 1 ora si jumatate. Intoarcem carnea de pe o parte pe cealalta si, spre final, o lasam descoprita ca sa isi faca crusta. Separat curatam cativa cartofi (cca 600 g ), ii condimentam cu sare si piper si ii spropim cu putin ulei. Adaugam 100 ml apa si i punem la cuptor sa se innabuse. Servim cartofii alaturi de feliile de carne pe care le stropim cu putin sos din tava.
O reteta propusa de: Miclescu Mirela (sabiradu)
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”