18 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 25 share-uri

Din ce in ce mai multa lume descopera gustul deosebit, usor dulceag,t extura cremoasa a cartofilor dulci, dar si aportul lor la sanatatea noastra. Acesta are mai multe beneficii nutritive decat cartoful normal: ofera cu 50% mai multe fibre, nivel ridicat de betacaroten, contine cantitati semnificative de vitamine si minerale. Cartofii dulci pot fi copti intregi, prajiti sau preparati sub forma de piure ca in reteta urmatoare.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru rulouri de pui cu piure de cartofi dulci:

Ingrediente pentru rulourile de pui:

  • 8 felii subtiri de piept de pui
  • 8 felii de sunca presata
  • 8 felii de cascaval de vaca,tip Penteleu
  • 3 oua
  • pesmet
  • faina
  • sare,piper
  • patrunjel uscat

Ingrediente pentru piure de cartofi dulci:

  • 1 kg de cartofi dulci
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt si,optional,cateva nuci de unt in plus
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat
  • o lingura mustar Dijon (optional)

Mod de preparare:

Mod de preparare piure de cartofi dulci:

Curata cartofii si taie-i bucati mari, egale. Pune-i intr-o cratita mare cu apa rece, cat sa-i acopere, cu un praf bun de sare si da-i la fiert, la foc mic 15-20 de minute, pana se simt moi cand sunt intepati cu cutitul.
Paseaza cartofii prin sita sau cu un pasator special. Ca sa obtii un piure si mai fin, paseaza cartofii prin sita cu o spatula.
Intre timp, incalzeste laptele intr-o craticioara.
Amesteca pireul de cartofi intr-o tigaie fara grasime, pe foc foarte mic, ca sa-i usuci putin, apoi ia-l de pe foc si bate-l cu unt, cu o lingura de lemn. Asezoneza cu sare si piper, dupa gust.
Cand laptele incepe sa fiarba, torna-l peste cartofi si bate bine.
Pentru un piure gustos, catifelat, amesteca in el cateva nuci de unt si o lingura de mustar Dijon.

Acesta este cel mai bun piure pe care l-am mancat vreodata!:)

Mod de preparare ruloul de pui:

Bate feliile de carne (acoperite de folie alimentara ca sa nu sara resturi) cu ciocanul, apoi freaca-le cu sare si piper.
Pune pe fiecare felie de carne cate una de sunca si una de cacaval, ruleaza si fixeaza cu o scobitoare.
Bate ouale cu un praf de sare, piper si patrunjel uscat.
Da rulourile prin ou, faina, apoi prin pesmet.
Prajeste-le in baie de ulei incins, cate doua minute pe fiecare parte. Scoate-le pe hartie absorbanta.

Serviti rulourile de pui cu piure delicios de cartofi dulci.



Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri