Daca preferati plantele aromatice, va propunem o reteta de mancare de marar.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de marar:

  • 4-5 legaturi de marar
  • 3 cepe marisoare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o lingurita rasa de faina

Mod de preparare mancare de marar:

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, apoi se pune la calit (inabusit) intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa 1-2 minute se amesteca in ceapa si mararul spalat si tocat marunt. Cand ceapa este usor aurie, se toarna un pahar cu apa, si se lasa mancarea sa mai fiarba cca 10-15 minute la foc moale.

Intre timp, intr-o alta tigaie se face un sos alb din putin ulei, sare si o lingurita rasa de faina, care se va stinge cu zeama din mancare, dupa care se amesteca sosul in mancarea de marar. Dupa ce mai fierbe 1-2 minute, avand grija sa amestecati des cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii, mai adaugati sare, daca este necesar, dati un praf de piper si inchideti focul.

Se serveste calda, alaturi de o salata de rosii. Este o mancare delicioasa mai ales pentru persoanele care prefera plantele aromate precum mararul.

mancare de marar

Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de marar (de post).

Retete culinare similare