8 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 37 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Chiar daca pot parea sofisticate la inceput, salatele sunt usor de preparat, dand savoare unui pranz lejer si gustos.

Chef Florin Parvulescu, de la Restaurantul Uptown (www.uptown.ro) propune 3 retete de salate pentru vara anului 2013.

Salata de pui cu susan

Ingrediente necesare pentru salata de pui cu susan

  • castraveti 0.100 gr
  • salata china 0.050
  • salata verde 0.140 gr
  • ardei capia 0.040 gr
  • piept de pui 0.120 gr
  • ardei gras 0.040 gr
  • maioneza 0.040 gr
  • coriandru 0.005 gr
  • fasole verde 0.040 gr
  • radichio 0.020 gr
  • susan 0.050 gr
  • morcovi 0.020 gr
  • rosii cherry 0.120 gr
  • mango verde 0.040 gr
  • ceapa verde 0.030 gr
  • soia sos 0.060 ml

Mod de preparare salata de pui cu susan:

Se face un dressing din maioneza si sosul de soia.Verdeturile se vor taia fasiii. Pieptul de pui se trage la tigaie cu putina sos de soia si susan. Mixul de verdeata se amesteca cu dressingul peste care se adauga fasiile de pui. Deasupra se presara susan si frunze de coriandru.

Salata cu branza Halloumi la gratar

Ingrediente necesare pentru salata cu branza Halloumi la gratar:

  • ulei de masline 0.010 ml
  • oregano 0.030 gr
  • radichio 0.040 gr
  • rosii cherry 0.050 gr
  • rucola 0.050 gr
  • branza halloumi 0.060 gr
  • fenel feliat 0.015 gr
  • sirop de rodii 0.015 ml
  • grisine cu susan 1 buc

Mod de preparare:

Se amesteca legumele cu uleiul de masline si siropul de rodii, se adauga branza halloumi facuta in prealabil pe gratar. Se decoreaza cu grisina de susan.

Salata cu somon si ghimbir

Ingrediente necesare pentru salata cu somon si ghimbir:

French Dressing pt 1L

  • castraveti 0.080 gr
  • ardei capia 0.030 gr
  • avocado 0.050 gr
  • usturoi 0.150 gr
  • lamai 0.020 gr
  • ulei de masline 0.360 ml
  • portocale 0.040 gr
  • ulei floarea soarelui 0.360 ml
  • sos soia 0.010 ml
  • otet 0.120 ml
  • worchestershire 0.150 ml
  • marar 0.015 ml
  • mustar dijon 0.060 gr
  • rosii cherry 0.060 ml
  • boia 0.005 gr
  • rucola 0.020 ml
  • salata iceberg 0.040 ml
  • somon file 0.160 gr
  • pasta masline 0.025 gr
  • french dressing 0.060 ml
  • mix de salata ( romaneasca, iceberg, china si radichio)
  • mesclun 0.200 gr

Ginger Marinade pt 1 L:

  • lamai 0.300
  • coriandru 0.100
  • ulei de masline 0.700 ml
  • piper 0.040
  • sare 0.040 gr
  • ghimbir 0.200 gr,
  • patrunjel 0.100 gr

Mod de preparare salata cu somon si ghimbir:

Somonul se marineaza cu soia si ginger marinade. Se amesteca mesclunul, rucola, icebergul si celelalte ingrediente, apoi se adauga french dressingul, somonul facut pe plita si o felie de crostine cu pasta de masline (tapenada).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri