Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tocanita de vitel:
- 500 gr carne de vitel
- 5 cepe potrivite
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 capatana usturoi
- frunze de telina, oregano, patrunjel
- ulei
- apa
- sare si piper
Mod de preparare tocanita de vitel:
Se taie carnea cubulete si se pune la fiert in apa clocotita. Spuma rezultata in urma fierberii se arunca. Se lasa la fiert aprox 30-40 min.
Pana fierbe carnea curatam si spalam ceapa, usturoiul si ardeiul.
Tocam ceapa si ardeiul si punem pe foc cu putin ulei intr-o tigaie inalta sau orice alt vas doriti. Carnea aproape fiarta se ia de pe foc, se arunca apa in care a fiert si carnea se pune in celalat vas peste ceapa si ardei. Se adauga sarea si piperul, telina si oregano taiate marunt si se lasa la fiert cu 3-4 cani de apa pentru aprox 30 min (depinde de carne..se poate verifica cu furculita cand e fiarta). Inainte cu 10 min de a se lua de pe foc se adauga si usturoiul. La final adaugam si patrunjel tocat.
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Se poate servi simplu cu muraturi sau cu paste, piure de cartofi, cartofi natur.
Eu i-am combinat cu paste fusilli :) si castraveciori murati.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?