Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru hummus:
- cam 2 cani de naut fiert
- 1 - 2 linguri pasta de Tahini
- 2 catei de usturoi - i-am inlocuit cu frunze proaspete de leurda de unde si culoarea primavaratica finala a hummusului
- chimen, seminte de coriandru - cam o lingurita din fiecare sau, in fine, dupa gust - normal, inainte, le macinam pana se transforma in pudra fina
- sare, piper dupa gust
- ulei de masline - cam 1 -2 linguri, daca mai e nevoie de lichid pentru omogenizarea amestecului, se mai poate pune o lingura doua din apa in care a fiert nautul
Mod de preparare hummus:
Normal, intai, daca n-avem naut gata facut de la conserva, va trebui sa-l fierbem. Cel mai bine, este sa-l inmuiem peste noapte in apa cu putin bicarbonat, dupa care a doua zi sa-l punem la fiert 2 - 3 ore pana se inmoaie.
Scurgem nautul din apa in care a fiert, nu aruncati deocamdata apa, poate mai aveti nevoie de cateva linguri pentru a potrivi consistenta hummusului.
Bagam in blender toate ingredientele si mixam pana se transforma intr-o pasta fina, verificam consistenta sa vedem de mai e nevoie de putina apa (sau nu), potrivim la gust - poate mai e nevoie de sare, ori piper, ori chimen, poate nitica zeama de lamaie in plus. Eu am mai adaugat vegeta din aceea de la naturisti fara E-uri (sper cel putin ca e fara E-uri:). Leurda a colorat bestial hummusul care, apropo, miam miam - e delicios intins pe niste pituca prajita - o minunatie.
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro
Ce este NIACINAMIDA și 5 cosmetice care o conțin

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?