Hummusul meu are cea mai superba culoare primavaratica si se simte gustul de usturoi fara sa aiba de fapt usturoi.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru hummus:

  • cam 2 cani de naut fiert
  • 1 - 2 linguri pasta de Tahini
  • 2 catei de usturoi - i-am inlocuit cu frunze proaspete de leurda de unde si culoarea primavaratica finala a hummusului
  • chimen, seminte de coriandru - cam o lingurita din fiecare sau, in fine, dupa gust - normal, inainte, le macinam pana se transforma in pudra fina
  • sare, piper dupa gust
  • ulei de masline - cam 1 -2 linguri, daca mai e nevoie de lichid pentru omogenizarea amestecului, se mai poate pune o lingura doua din apa in care a fiert nautul

Mod de preparare hummus:

Normal, intai, daca n-avem naut gata facut de la conserva, va trebui sa-l fierbem. Cel mai bine, este sa-l inmuiem peste noapte in apa cu putin bicarbonat, dupa care a doua zi sa-l punem la fiert 2 - 3 ore pana se inmoaie.
Scurgem nautul din apa in care a fiert, nu aruncati deocamdata apa, poate mai aveti nevoie de cateva linguri pentru a potrivi consistenta hummusului.
Bagam in blender toate ingredientele si mixam pana se transforma intr-o pasta fina, verificam consistenta sa vedem de mai e nevoie de putina apa (sau nu), potrivim la gust - poate mai e nevoie de sare, ori piper, ori chimen, poate nitica zeama de lamaie in plus. Eu am mai adaugat vegeta din aceea de la naturisti fara E-uri (sper cel putin ca e fara E-uri:). Leurda a colorat bestial hummusul care, apropo, miam miam - e delicios intins pe niste pituca prajita - o minunatie.

hummus

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Hummus.