Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru pasca fara aluat:
- 4 galbenusuri de ou
- 3 albusuri de ou
- 120 g zahar
- 200 g branza proaspata
- 200 g smantana
- 4 linguri ulei
- 3 linguri gris
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 vf cutit sare
- esenta de lamaie, esenta de rom
- 50 g stafide
- 30 g biscuiti macinati (pt tava)
Mod de preparare pasca fara aluat:
Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si uleiul adaugat in fir subtire, pana se obtine o compozitie cremoasa, deschisa la culoare.
Intr-un bol incapator, se pune branza proaspata si se paseaza bine cu o furculita. Peste ea se adauga smantana, stafidele (scurse de apa), faina, grisul, praful de copt, esenta de lamaie si crema de galbenusuri. Se amesteca bine.
In aceasta compozitie se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu sarea.
Se tapeteaza tava (26 cm) cu hartie de copt si se presara cu biscuiti macinati, apoi se toarna aluatul de pasca.
Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.
Pasca fara aluat se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar.
Este foarte buna calda, dar si mai buna este servita rece.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?