12:04, 4 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare

Un aperitiv care int-radevar este o veselie sa il ai pe masa

Timp de preparare: cca 45 minute - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru rulada de spanac:

Blat:

  • 500 g spanac congelat
  • o legatura de ceapa verde (eu am pus o ceapa rosie)
  • 4 oua
  • un praf de piper
  • un praf de amestec de condimente (cimbrisor, maghiran, busuioc, coriandru, foi de dafin)
  • marar si patrunjel verde
  • 3 linguri varfuite cu faina

Umplutura:

Citeste si:
Nutrienții din alimentație -  cum sunt clasificați și care sunt...
Nutrienții din alimentație -...
  • 12 bucati branza feliata topita
  • 8 felii muschiulet
  • 250 g branza topita afumata Camembert

Ornat:

  • 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • o feliuta de branza topita
  • cateva rosii cherry

Mod de preparare rulada de spanac:

1. Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt, cu cele 4 galbenusuri, cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect, apoi incorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, apoi se da la copt cca 25 minute, la foc potrivit.
2.Blatul copt se desprinde de pe hartie, usor cat este cald, apoi se intoarce, tot pe hartie, cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert, pe care eu am intins-o cu un sucitor, intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului. Ajutandu-ne de hartia de copt, rulam strans, lasand rulada infasurata in hartie, o dam cam o ora la frigider sa se intareasca.
3. Se scoate rulada racita, se topeste putin branza topita la microunde, apoi cu lama unui cutit

Citeste si:
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...
Merită să le încerci: 6...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri