Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru salata de vinete:
- 5 vinete (aprox 1,5 kg )
- 1 ceapa mare rosie
- sare
- piper
- 200 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare salata de vinete:
Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare. Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate.
La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.
Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.
Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii!
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?