23 Martie 2013 publicat în Retete culinare 49 share-uri

Timpul de preparare al acestui fel de mancare este destul de scurt, iar ingredientele sunt la indemana oricui. Aceasta plachie (tocanita de peste) o puteti prepara cu orice peste doriti. Va garantez ca amestecul de legume este absolut delicios.

Timp de preparare: 1 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru plachie de novac:

  • 1 novac curatat,spalat si portionat (fara cap)
  • 2 ardei grasi, rosii
  • 3 cepe mari
  • 50 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • sare,piper
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare plachie de novac:

Pestele se sareaza, se pipereaza, se trece prin faina,apoi se prajeste 1-2 minute pe ambele parti.
Calim ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa. Adaugam ardeii taiati bastonase subtiri, sare, piper si foi de dafin. Calim pana se inmoaie putin legumele; turnam rosiile si usturoiul zdrobit. Amestecam.
Turnam vinul si mai lasam sa scada putin.
Intr-o tava intindem amestecul de legume si peste el asezam bucatile de peste.
Dam tava la cuptor incins pentru 20 minute.

Servim plachia de novac cu mamaliguta calda.



Pofta buna!

Mai multe retete pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri