12:03, 23 Martie 2013 publicat în Retete culinare12 share-uri

Ne plac foarte mult tocanitele, iar la papricasul cu galuste imi place ca nu mai consider necesar o garnitura langa. Cu un pic de paine si cu muraturi avem un pranz perfect.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru papricas de porc cu galuste:

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 cepe
  • 4 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cani de apa plus o cana de apa cand adaugam galustele
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute

Galuste:

Citeste si:
Mesele festive și vegetarienii. Ce se poate consuma și cum
Mesele festive și...
  • 2 oua
  • 4 linguri si jumatate faina
  • un varf de sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare papricas de porc cu galuste:

Spalam carnea si o taiem cubulete.
Ceapa spalata si taiata marunt o calim in uleiul incins.
Adaugam carnea si lasam acoperit 5-8 minute sa se caleasca in sucul propriu.
Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba la foc potrivit (total 30-40 minute)
Cam pe la mijlocul timpului de fierbere cand a scazut partial si apa, adaugam cele 4 linguri de pasta de gogosari si potrivim de sare si piper.
Intr-un bol batem cele doua oua cu un pic de sare si adaugam treptat faina.
Cand carnea este fiarta adaugam inca o cana de apa fierbinte si in momentul in care fierbe, cu o lingurita luam din pasta de ou cu faina si formam galustele. Lingurita o trecem de fiecare data prin apa de la tocanita.
Lasam sa fiarba 10-15 minute (verificam cu o furculita daca s-au fiert galustele) timp in care adaugam si usturoiul tocat marunt si optional boia de ardei iute.
Adaugam patrunjelul tocat marunt si luam de pe foc.
Servim cald cu muraturi.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

Citeste si:
Dispepsia sau indigestia: Remedii homeopate
Dispepsia sau indigestia:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri