O mancarica banateana ce mi-a starnit curiozitatea atat datorita ingredientului de baza (ceapa) cat si recomandarii lui Radu Anton Roman in a carui carte am si gasit reteta si care spunea ca e "bunuta" "daca e bine asezonata" si ca e "ciudata (….) si isi schimba gustul din nimic" - atentie asadar la asezonare, musai ca-n reteta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocana de ceapa:

  • 6 cepe mari, curatate si taiate felii mai groscioare
  • 3 linguri untdelemn
  • 3 catei de usturoi
  • un morcov
  • 1/2 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o lingurita de otet
  • o lingurita de zahar
  • o legatura de marar

Mod de preparare tocana de ceapa:

Ceapa laolalta cu boia, usturoiul si morcovul se prajesc in untdelemn (ulei) pana cand ceapa devine transparenta.
Este momentul sa adaugam si pasta de rosii, otetul, zaharul, mestecam des sa nu se arda, dam si focul incet. Lasam 10 minute sa sfaraie molcomSomnoros dupa care adaugam si mararul tocat. Mestecam…
Gata.

tocana de ceapa
Iete, simplu ca buna ziua!

Cititi mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tocana de ceapa.