Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi fragede si mere:
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte(sau chiar apa)
- 2 oua
- 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
- 30 linguri de faina(aprox.)
- un strop de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 si 1/2 kg mere
- 1 lingurita scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
Mod de preparare prajitura cu foi fragede si mere:
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim.
Delicioasa!
PONT: Aceleasi foi, eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân