Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi fragede si mere:
- 8 linguri zahar
- 8 linguri ulei
- 8 linguri lapte(sau chiar apa)
- 2 oua
- 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
- 30 linguri de faina(aprox.)
- un strop de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 si 1/2 kg mere
- 1 lingurita scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g zahar
Mod de preparare prajitura cu foi fragede si mere:
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja) si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul. Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim.
Delicioasa!
PONT: Aceleasi foi, eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară