17 Martie 2013 publicat în Retete culinare 6 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Scones sunt niste painici, biscuiti fragezi, delicati, de origine scotiana care se servesc la micul dejun, unsi cu gem sau in forma sarata,cu branza. Scones se pot prepara in mai multe feluri, inclusiv cu diferite fructe uscate in compozitie.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru scones:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 70 g unt rece
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g zahar
  • un strop de sare
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare scones:

Amestecam faina cu praful de copt si sarea; adaugam untul rece taiat cubulete. Framantam pana cand untul este incorporat in faina si devine nisipos. Eu am frecat ingredientele intre palme.
Oul se bate si se amesteca cu laptele. Se adauga fainii. Punem si zaharul si amestecam cu o paleta pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
Presaram faina pe blatul de bucatarie si framantam pana devine compact.
Il invelim in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.
Ininte sa-i decupam, incingem cuptorul la 160 de grade.
Intindem aluatul rece pe blat, il intindem intr-o foaie groasa de 0,7 cm.si decupam cu forma de biscuiti, forme rotunde de scones pe care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor timp de 15 minute pana prind putina culoare pe margini.
Scoatem scones din cuptor si Ii lasam sa se raceasca .
Se taie in doua si se ung cu gem .Se pudreaza cu zahar farin vanilat.



Serviti acesti biscuiti fragezi langa un ceai fierbinte de buna calitate.

Pofta buna!

O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri