Ar fi multe lucruri de spus despre taiteii chinezesti, reprezinta mancarea specifica a intregului continent asiatic, se pot combina cu nenumarate legume si tipuri de carne, creveti, cu ardei iute, sau simpli. Astazi, am ales reteta clasica de taitei cu legume:

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru taitei chinezesti cu legume:

  • 1 bol de taitei de orez fierti
  • 100g varza chinezeasca
  • 2 tije de telina verde
  • 100g morcovi taiati bastonase
  • 100g ardei gras rosu taiat fasii
  • 100 g muguri de fasole mungo
  • 50g mazare fiarta+50 g boabe porumb
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 feliute de ghimbir proaspat
  • 2 lingurite de ulei vegetal
  • 2 lingurite de sos de soia
  • 1 praf de sare
  • un praf de piper

Mod de preparare taitei chinezesti cu legume:

In tigaia wok se incinge uleiul, se adauga usturoiul, ghimbirul si partea alba de la firul de ceapa, toate tocate marunt, se lasa cateva secunde sa se caleasca. Se adauga varza chinezeasca, telina, morcovii, ardeiul, mazarea si porumbul, mugurii de fasole. Se calesc un pic, se sareaza si se pipereaza, se adauga taiteii de orez, urmeaza sosul de soia. Se amesteca totul, se presara restul de ceapa verde si se repartizeaza in boluri individuale si se serveste ca fel principal sau ca garnitura pentru diferite mancaruri cu carne.

taitei chinezesti

Pentru a descoperi si alte retete de mancare chinezeasca accesati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Taitei chinezesti cu legume.