Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inimioare cu migdale si ciocolata:
- 125 gr unt
- 1 lingura zahar
- zeama de la 1/2 portocala
- 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 100 gr migdale macinate
- 200 gr faina
- un varf de cutit sare
Glazura:
- 100 gr ciocolata neagra
- 3 linguri frisca lichida
- migdale macinate
Mod de preparare inimioare cu migdale si ciocolata:
Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.
Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.
Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.
Pe blogul timeaioo.blogspot.ro/ veti gasi si alte retete delicioase.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară