Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inimioare cu migdale si ciocolata:
- 125 gr unt
- 1 lingura zahar
- zeama de la 1/2 portocala
- 1 lingurita coaja rasa de portocala si/sau lamaie
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 100 gr migdale macinate
- 200 gr faina
- un varf de cutit sare
Glazura:
- 100 gr ciocolata neagra
- 3 linguri frisca lichida
- migdale macinate
Mod de preparare inimioare cu migdale si ciocolata:
Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul, sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu sucul de portocala. Amestecam toate ingredientele adaugand si migdalele macinate.
Incorporam apoi aprox 100-150 gr din faina si turnam compozitia pe masa tapetata cu faina si framantam pana incorporam si restul de faina.
Invelim in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider, lasam cateva minute la temperatura camerei, apoi impartim aluatul in doua si pe rand intindem foile din care decupam forme de inimioare. Cu o forma mai mica, tot inimioara, decupam mijlocul inimioarei mari.
Asezam formele decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 10-11 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Intr-un vas punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida si punem pe baie de aburi amestecand pana se topeste ciocolata.
Cu un cutit ungem fiecare inimioara cu glazura de ciocolata si presaram deasupra migdale macinate.
Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a servi.
Pe blogul timeaioo.blogspot.ro/ veti gasi si alte retete delicioase.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.