Chec pufos cu sirop de lamaie este un desert ademenitor, cu un gust proaspat si racoritor!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec pufos cu sirop de lamaie:

Ingrediente pentru un chec:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 60 ml suc de lamaie
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 1 vf cutit bicarbonat de sodiu
  • 150 g faina

Sirop:

  • 2 linguri miere de albine
  • 50 ml apa
  • 2 linguri suc de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare chec pufos cu sirop de lamaie:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
In alt bol se pun ouale si zaharul si se mixeaza timp de 2 minute, pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
Se adauga coaja rasa de lamaie, sucul de lamaie proaspat stors,
uleiul si esenta de vanilie.
Se mixeaza la viteza mica, pana se incorporeaza bine toate ingredientele.chec pufos cu sirop de lamaie (1)
Folosind apoi o spatula, se incorporeaza usor, amestecul de ingrediente uscate.
Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Aluatul se toarna intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 20-25 minute.

Sirop:

Intr-un ibric se pun apa, sucul de lamaie proaspat stors, esenta de vanilie si mierea. Se pune ibricul pe foc si se lasa numai pana ce se topeste mierea, amestecand continuu.
Siropul de lamaie se toarna imediat peste checul fierbinte.

Checul se lasa sa se raceasca in tava, apoi se scoate, se pudreaza cu zahar, se taie in felii si se savureaza!

chec pufos

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chec pufos cu sirop de lamaie.