Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu menta:
- 170 gr unt
- 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 1/2 lingurita esenta de menta
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru sos
- 75 gr ciocolata
- 75 ml smantana lichida
- 1/2 lingurita extract de menta
Mod de preparare negresa cu menta:
Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.
Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.
Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.
Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe - eu am pus merisoare.
Pofta buna!
Pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân