Noua ne-a placut foarte mult aceasta varianta de negresa si sigur o voi reface la vara cu multa menta proaspata.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu menta:

  • 170 gr unt
  • 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita esenta de menta
  • 150 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Pentru sos

  • 75 gr ciocolata
  • 75 ml smantana lichida
  • 1/2 lingurita extract de menta

Mod de preparare negresa cu menta:

Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.

Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.

Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.

Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe - eu am pus merisoare.

negresa cu menta

Pofta buna!

Pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu menta.