Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu menta:
- 170 gr unt
- 150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 1/2 lingurita esenta de menta
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru sos
Sfaturi pentru un regim natural de îngrijire orală

- 75 gr ciocolata
- 75 ml smantana lichida
- 1/2 lingurita extract de menta
Mod de preparare negresa cu menta:
Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.
Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase

Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.
Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe - eu am pus merisoare.
Pofta buna!
Pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili