Praful de curry se adauga in mancare de la inceput, cand se rumeneste in putin ulei si trebuie sa avem grija sa nu-l ardem, pentru ca devine amar. Dupa rumenire, amestecul de curry se stinge cu putina supa de legume, pui sau lapte de cocos.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru curry de pui:
- 4 bucati de piept de pui fara piele si os, taiat bucatele
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare
- 300 ml supa de pui
- 2 linguri curry
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi, tocati mare
- 100 g migdale macinate grosier
- 4 linguri stafide
- 300 g iaurt grecesc
- patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare curry de pui:
Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry.
Se rastoarna pasta de curry intr-o tigaie mare, cu margini inalte, impreuna cu 3 linguri de ulei si se tine pe foc max. 5 minute pana incep sa se degaje aromele. Se adauga pieptul de pui, 50 g de migdale, stafidele. Amestecam si punem supa. Se amesteca totul foarte bine, apoi se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute sau pana ce puiul s-a patruns.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga iaurtul, se asezoneaza si se amesteca.
Se presara patrunjel, restul de migdale si se serveste cu orez basmati.
Mix de musli pentru mama

Delicios.
Pofta buna.
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Atracția interpersonală: De ce ne plac sau ne simțim atrași de...

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie