Praful de curry se adauga in mancare de la inceput, cand se rumeneste in putin ulei si trebuie sa avem grija sa nu-l ardem, pentru ca devine amar. Dupa rumenire, amestecul de curry se stinge cu putina supa de legume, pui sau lapte de cocos.
Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru curry de pui:
- 4 bucati de piept de pui fara piele si os, taiat bucatele
- 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare
- 300 ml supa de pui
- 2 linguri curry
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi, tocati mare
- 100 g migdale macinate grosier
- 4 linguri stafide
- 300 g iaurt grecesc
- patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare curry de pui:
Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry.
Se rastoarna pasta de curry intr-o tigaie mare, cu margini inalte, impreuna cu 3 linguri de ulei si se tine pe foc max. 5 minute pana incep sa se degaje aromele. Se adauga pieptul de pui, 50 g de migdale, stafidele. Amestecam si punem supa. Se amesteca totul foarte bine, apoi se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute sau pana ce puiul s-a patruns.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga iaurtul, se asezoneaza si se amesteca.
Se presara patrunjel, restul de migdale si se serveste cu orez basmati.
Delicios.
Pofta buna.
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor