Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cotlet in sos Singapore:
- cotlet cu os - bucata intreaga - cam 600 gr pentru patru portii
- o lingurita boabe de piper negru
- o lingurita boabe proaspete de piper verde
- 4 boabe de coriandru
- un fir de rozmarin
- sare de mare
- o lingura ulei
Mod de preparare cotlet in sos Singapore:
In mojar, pisam piperul si coriandrul, maruntim si piperul verde. Ungem carnea cu ulei pe ambele fete si presaram condimentele maruntite, presam usor sa se lipeasca de carne. Punem cotletul pe gratarul incins, dureaza cam jumatate de ora pana e gata dar trebuie sa intoarcem bucatile de cateva ori pe o parte si pe cealalta. Cand e gata, se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca. In general, e regula ca orice gratar sa fie lasat 5 minute dupa ce e luat de pe foc, eventual sa fie invelit in folie alimentara pentru ca sucul sa revina in carne si sa o faca suculenta - altfele posibil sa fie prea uscata.
Cat timp carnea se face pe gratar, avem suficient timp sa facem si sosul Singapore pentru care avem nevoie de:
- 100 ml supa
- 5 linguri vin de orez
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri sos de stridii
- ghimbir (cam 10 grame) decojit si dat pe razatoarea fina
- o lingura jumatate de boabe de piper
- o jumatate de lingurita de amidon de porumb
Intr-o tigaie fara ulei, prajim piperul dupa care adaugam supa si vinul de orez, sosul de soia si de stridii, ghimbirul si lasam la fiert, mestecand din cand in cand. Luam un polonic din sosul ce fierbe si-l amestecam intr-un blidisel cu amidonul pana nu mai raman cocoloase, turnam inapoi in sos si lasam sa fiarba, mestecan foarte des, pana se ingroase compozitia - se va intampla destul de repede asa ca fiti cu ochii in patru. Punem deoparte si lasam sa se raceasca
Partea finala: pe o farfurie, asezam cotletul, il saram si-l stropim din belsug cu sos. Am pregatit foarte rapid si niste ciuperci sote: le-am taiat felii mari, le-am pus la calit in ulei incins pana au ineput a se inmuia, apoi am turnat si putin vin, le-am lasat sa fiarba laolalta zece minute pana scade lichidul, saram piperam. Ciupercile s-au potrivit la fix cu sosul Singapore, s-au "imprietenit" imediat in farfurie.
Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară