Salata de icre

12:02, 7 Februarie 2013 publicat în Retete culinare16 share-uri

Va propun o reteta simpla si foarte gustoasa, este vorba despre salata de icre facuta in casa. Noi am avut icre proaspete de caras,d-voastra puteti incerca cu orice alt fel de icre, bineinteles excluzandu-le pe cele negre si rosii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de icre:

  • 250 gr icre proaspete
  • o ceapa,de preferinta rosie
  • o lamaie
  • un pahar de 250 ml plin cu ulei
  • optional, 3 felii de paine inmuiate in apa sau 3 linguri gris fiert cu apa
  • sare

Mod de preparare salata de icre:

Se pun icrele intr-un castron incapator si se freaca timp de 5 min cu mixerul sau cu o lingura, astfel incat sa nu ramana icre "nesparte".

Citeste si:
3 Rețete rapide cu SPANAC pe care merită să le încerci
3 Rețete rapide cu SPANAC pe...

In acest moment puteti adauga paine inmuiata si stoarsa bine sau grisul. Eu am sarit peste aceasta etapa pentru ca nu mi se pare necesara. Cand pregateste mama icre, ea adauga de obicei gris, spune ca acesta taie din taria icrelor si le "inmulteste".

Oricum ati alege sa le preparati, cu gris, paine sau fara, pasul urmator este acela de a adauga uleiul.

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...

Acesta se adauga putin cate putin,ca si la prepararea maionezei, mixand bine ca sa se incorporeze complet.

La final, cand icrele s-au albit si s-au transformat intr-o pasta ce nu cade din lingura, adaugati ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiata fin, zeama de lamaie si sare dupa gust.

Se prepara foarte usor, nu este deloc complicat si sunt mult mai gustoase decat cele din comert care contin conservanti si alte minuni.

In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.

Pentru a descoperi si alte retete interesante, accesati blogul poetagurmanda.blogspot.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri