Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi de napolitana si ciocolata:
- 1 pachet de unt din lapte de vaca
- 1 cana cu zahar alb
- 100 de grame de pudra de cacao de cea mai buna calitate
- 200 de grame de alune prajite amestecate cu stafide
- 8 foi de napolitana mari (se gasesc in comert pachete mari).
Mod de preparare prajitura cu foi de napolitana si ciocolata:
Se amesteca zaharul cu untul, se adauga pudra de cacao si se transfera vasul pe foc. Se incalzeste ciocolata, se amesteca ca sa nu se arda, dupa care se adauga stafidele si alunele prajite.
Separat, se desfac foile de napolitana. Se iau doua foi si se toarna peste ele putina ciocolata cu alune si stafide ( ciocolata rece, nu calda), se pune alte doua foi, se adauga iar ciocolata, iar se adauga doua foi si se unge stratul de napolitane cu alt strat de ciocolata. Se procedeaza asa pana la terminarea foilor de napolitana. Prajitura va sta la loc racoros, dar nu umed, si uscat.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de blogul ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie