Timp de preparare: 40 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi de napolitana si ciocolata:
- 1 pachet de unt din lapte de vaca
- 1 cana cu zahar alb
- 100 de grame de pudra de cacao de cea mai buna calitate
- 200 de grame de alune prajite amestecate cu stafide
- 8 foi de napolitana mari (se gasesc in comert pachete mari).
Mod de preparare prajitura cu foi de napolitana si ciocolata:
Se amesteca zaharul cu untul, se adauga pudra de cacao si se transfera vasul pe foc. Se incalzeste ciocolata, se amesteca ca sa nu se arda, dupa care se adauga stafidele si alunele prajite.
Separat, se desfac foile de napolitana. Se iau doua foi si se toarna peste ele putina ciocolata cu alune si stafide ( ciocolata rece, nu calda), se pune alte doua foi, se adauga iar ciocolata, iar se adauga doua foi si se unge stratul de napolitane cu alt strat de ciocolata. Se procedeaza asa pana la terminarea foilor de napolitana. Prajitura va sta la loc racoros, dar nu umed, si uscat.
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de blogul ideidelicioase.blogspot.ro
O reteta propusa de: Idei Delicoase (BlogulIdeiDelicioase)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă