Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru spaghete cu creveti:
- 400 g spaghete din grau dur
- 600 g creveti curatati
- 1 ardei kapia rosu
- 1 ardei iute rosu
- 5 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului si tocati
- 150 ml vin alb sec
- zeama de lamaie
- patrunjel
- ulei de masline
- sare si piper
Mod de preparare spaghete cu creveti:
Intr-o tigaie mare incing 4 linguri de ulei de masline si calesc usor usturoiul la foc mic. Adaug ardeiul kapia taiat cubulete, ardeiul iute(fara seminte), patrunjel tocat si amestec. Maresc flacara la aragaz si torn vinul alb; las sa dea 2-3 clocote dupa care pun crevetii curatati. Lasam sa se inabuse 3-4 minute pana devin opaci.
Asezonez cu sare si piper, zeama de lamaie si inchid.
Pun spaghetele fierte al dente in tigaie peste creveti, stropesc cu putin ulei de masline si amestec usor.
Delicios.
Cum am curatat crevetii:
Am luat cate un crevete si cu ajutorul degetelor am indepartat capul prin rasucire si tragere. Cochilia cu tot cu picioruse s-a desprins foarte usor de pe corp iar codita am lasat-o intacta.
Pe spatele crevetelui am facut o incizie, pe lung, cu un cutit ascutit si am scos restul tubului digestiv care arata ca un firisor negru.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?