24 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare 49 share-uri

Am tot auzit de ciorbita asta, ca ar semana cu cea de burta, ca e foarte buna. A iesit gustoasa si hranitoare.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de ciuperci pleurotus:

  • 1/3 moare de varza (mie asa im place dar voi puteti pune mai putin daca asa credeti – unii pun doar o cana), 2/3 apa – daca nu vreti moare de varza, o puteti inlocui cu bors sau ,pur si simplu , acriti cu suc de lamaie sau otet la final
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 500 gr. ciuperci pleuretos
  • o mana de tarhon – proaspat sau murat
  • o lingura faina
  • sare
  • piper
  • otet
  • ulei

Mod de preparare ciorba de ciuperci pleurotus:

Taiem toate legumele marunt. Incepem prin a cali ceapa taiata marunt in nitel ulei pana devine moale si stravezie, adaugam o lingura de faina si doua de pasta de ardei, amestecam sa se omogenizeze, turnam lichidul 1/3 moare si 2/3 apa, legumele si lasam sa fiarba.
Spalam ciupercile pleurotus – am gasit nu mai stiu unde scris ca nu s-ar spala dar eu am cam gasit urme pe praf pe ele si oricum nu conteaza daca le pun in ciorba (presupun), le feliem subtire ca pe feliile de ciorba de burta.
Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam ciupercile, sarea, piperul; cu cinci minute inainte de a stinge focul, taiem tarhonul marunt si-l adaugam peste ciorba, gustam sa vedem de mai trebuie potrivita, eu am mai adaugat doua lingurite de otet din sticluta cu tarhon.
E gata.
O incantare pentru stomacel.

Mai multe retete interesante pe blogul https://casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri