Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de portocale:
- 3 portocale mari
- zeama de la o lamaie
- 1 kg de zahar
Mod de preparare dulceata de portocale:
Se aleg 3 portocale de dulceata, cu coaja groasa si mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider.
Se pun apoi la fiert in apa curata, pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.
Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora. Se scot, se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase, apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.
Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa. Se tine pana se topeste zaharul, se da apoi la foc iute, se ia spuma la primele clocote si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
Se da cratita la o parte de pe foc, se pun bucatile de portocala, se lasa sa stea asa 10 minute, se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, pana se leaga cat trebuie.
Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte si se toarna in borcane.
Preparata in acest fel, dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja.
Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.
O reteta oferita de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară