Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa de rosii cu busuioc:
- cativa catei de usturoi
- busuioc proaspat
- rosii (vreo sase bucati)
- putin ulei
Mod de preparare supa de rosii cu busuioc:
Taiem cateii de usturoi cat mai marunt si ii punem la calit in ulei incins. Cand incepe sa se rumeneasca, adaugam si trei sferturi din frunzele de busuioc taiate marunt. Jamie a luat rosiile si le-a zdrobit intr-un bol, (eu am preferat sa le fac suc in robot) si le-a turnat peste ulei cu usturoi si busuioc. Am asteptat sa dea in clocot, mestecand din cand in cand.
Este momentul sa turnam si niste apa, eu am pus cam o cana (vroiam o supa mai groasa), depinde si cat de fluida vreti supa la final. Am potrivit-o cu sare si piper. Am adaugat restul de busuioc tocat marunt. Am gustat. Verdict: delicioasa.
Am turnat-o in farfurie si am gustat-o iar. Ei bine, desi am zis ca fara paine, a trebuit sa admit ca se simte nevoia. Stia maestrul bucatar ce stia. Asadar am pus la prajit o felie de paine pe care am maruntit-o, apoi, in supica aburinda.
Mie una mi-a placut la nebunie. Si dureaza doar zece minute sa fie gata.
Mai multe retete delicioase pe blogul: https://casutalaurei.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară