Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele marinate:
- 300 gr carne tocata amestec porc + vita
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- patrunjel uscat
- sare si piper
- 2 linguri pesmet
Pentru sos:
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 lingura faina
- 1 lingura otet
- 2 lingurite zahar
- 2.5 cani suc de rosii
- 1 cana apa
- 2 foi de dafin
- sare si piper dupa gust
- cateva linguri de ulei
Mod de preparare chiftele marinate:
Chiftele: amestecam carnea tocata cu ceapa si usturoiul tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mica. Cartoful la fel il dam prin razatoarea mica si il scurgem de apa lasata. Adaugam apoi condimentele, oul si cele 2 linguri de pesmet si amestecam bine, de preferat cu mana.
Formam 16 chiftele pe care le dam prin faina apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
Sos: tocam ceapa marunt si o punem la calit in cateva linguri de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul ras si calim cateva minute. Punem o lingura de faina si amestecam bine apoi turnam imediat sucul de rosii amestecand sa nu se formeze cocoloase. Turnam o cana de apa, adaugam otetul, zaharul, condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la fiert la foc mic timp de aprox 30 min. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Luam sosul de pe foc si il turnam il blender si mixam cateva secunde pentru a obtine un sos foarte fin.
Turnam sosul inapoi in vas si il punem din nou pe foc impreuna cu chiftelele si foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic inca 10 minute.
Servim cald!
Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară