IN ACEST ARTICOL:
Imi place pestele. E gustos, usor si sanatos si exista o multitudine de moduri de a-l prepara. E prima oara cand incerc a gati un sufleu de peste dar pot spune ca a fost o experienta reusita. Rezultatul a fost un preparat aromat si rafinat. Cand este asezat pe farfurie, trebuie manipulat cu nitica grija deoarece poate fi usor sfaramicios. Dar aromele...

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sufleu de peste:

  • 300 grame peste sau file de peste
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceasca cu lapte
  • 2 oua
  • 1 lingura branza sau cascaval ras

Mod de preparare sufleu de peste:

Se fierbe pestele, i se scot oasele si pielea (daca e cazul) si se sfarama in bucati cat mai mici. Intr-o oala pe foc, se rumeneste usor o lingura de faina cu o lingura de unt, stingandu-se cu o ceasca cu lapte. Totul se amesteca pana da in clocot dar nu sa lasa a se ingrosa prea tare. Se ia de pe foc si amesteca cu pestele facut farame, se mai adauga o bucatica de unt si se potriveste la gust cu sare si piper. Dupa ce se mai raceste, se mai adauga 2 galbenusuri si se amesteca bine.

Aceasta compozitie se va amesteca cu albusurile batute spuma si se toarna intr-o oala tapetata cu unt. Eu, personal, prefer sa tapetez cu hartie de copt, atat pe fundul vasului cat si pe margini. Dar fiecare cum e obisnuit. Deasupra se presara branza sau cascaval ras.

Numai buna de bagat la cuptor!

Focul trebuie sa fie potrivit, temperatura la care sufleul va creste frumos. Va fi gata in aproximativ trei sferturi de ora.

Rezultatul final:

Nu uitati sa asezonati cu nitelus mujdei de usturoi, hrean sau orice altceva va face placere. Se consuma cald. Pofta buna!

Mai multe retete delicioase pe casutalaurei.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri