Chec cu ciocolata si portocale

12:01, 20 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare13 share-uri

Chec cu ciocolata si portocale este o prajitura pufoasa, aromata, delicioasa, rapida! Poate fi savurat la micul dejun, langa o ceasca de cafea sau ceai, ca gustare intre mese sau poate fi pus la pachet.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru chec cu ciocolata si portocale:

Aluat chec:

Citeste si:
Sfaturi de la specialist pentru igiena și protejarea dinților
Sfaturi de la specialist...
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura coaja rasa de portocale
  • 2 oua mari
  • 115 ml suc proaspat de portocale
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 50 g ciocolata neagra
  • 180 g faina
  • 2 linguri pudra de cacaochec cu ciocolata si portocale (3)
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 vf cutit sare

Glazura:

  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare chec cu ciocolata si portocale:

Sucul de portocale se pune intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se opreste focul si se toarna lichiorul de portocale. Sosul de ciocolata se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, praf de copt, cacao si sare. Separat, se mixeaza untul moale cu zaharul, smantana si coaja rasa de portocale, pana cand se obtine o crema spumoasa.
Se adauga ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Se toarna sosul de ciocolata si se mixeaza pana este incorporat.
In compozitia obtinuta se adauga ingredientele uscate si se amesteca usor cu o spatula.
Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina (sau hartie de copt) o tava de chec si se toarna aluatul.
Checul se coace la 175 de grade, timp de 30-35 minute.
Pentru a vedea daca este copt, se face testul cu scobitoarea.

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Checul se poate servi ca atare, pudrat cu zahar sau decorat cu glazura de ciocolata.

Glazura:

Intr-o tigaie se amesteca untul cu frisca lichida si se incalzesc doar pana cand se topeste untul.
Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca pana se incorporeaza complet.
Glazura se toarna imediat peste checul copt.

Tips:
Daca atunci cand preparati aluatul, inlocuiti sucul de portocale cu lapte,
iar lichiorul de portocale cu rom, veti obtine un chec cu o alta aroma delicioasa!

O reteta propusa de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri