Ciorba de zarzavat cu afumatura

12:01, 12 Ianuarie 2013 publicat în Retete culinare6 share-uri

O ciorba excelenta pentru zilele de iarna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de zarzavat cu afumatura:

  • 300-400 g varza proaspata
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa mica
  • 1 bucata mica radacina patrunjel(eu am avut o radacina f. mare de patrunjel si am taiat o bucatica din ea)
  • 400 g coaste afumate de porc (puteti folosi orice carne afumata)
  • 200 g carne porc proaspata (optional)
  • 330 ml bulion (atata are sticla mea)
  • 6 rosioare congelate (optional)
  • patrunjel verde
  • sare
  • smantana (optional)

Mod de preparare ciorba de zarzavat cu afumatura:

Punem carnea spalata si portionata la fiert in 3-4 litri apa. Cand este fiarta carnea, adaugam zarzavatul taiat dupa bunul plac, continuam fierberea, potrivim de sare. Daca a fiert zarzavatul, se adauga bulionul se mai da cateva clocote, se stinge focul si se presara verdeata. Se poate servi cu smantana adaugata in farfurie. E foarte gustoasa cu ceapa rosie! Timpul pt preparare este de aproximativ 2 ore, timp necesar fierberii afumaturii.

Citeste si:
Sfaturi utile ca să nu vă îngrășați în vacanța de Paște și 1 Mai
Sfaturi utile ca să nu vă...

Pentru a descoperi si alte retete vizitati blogul dulcesarat.blogspot.ro

Citeste si:
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar
4 idei de mâncăruri sănătoase...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri