Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mazare in sos cu marar:
- mazare – cam 200 gr/ portie. Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, nu-mi plac deloc cele la borcan si nici cele la cutie.
- ceapa – 2 – 3 cepe
- 1 lingura faina
- marar – dupa gust
- sare
- piper
Mod de preparare mazare in sos cu marar:
Prajim ceapa taiata solzisori in ulei pana incepe sa se inmoaie. Adaugam faina si mestecam bine. Stingem cu un pahar cu apa, lasam sa fiarba nitel. Punem si mazarea decongelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat). Verificam daca a fiert mazare – cum altfel decat gustul un bob doua. de obicei e gata repede caci e prefiert dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam. E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat. Potrivim cu sare, piper, mai lasam sa fiarba doar cat sa se inmoaie mararul si….gata. 20 de minute maxim, va zic.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.com
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.