Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mazare in sos cu marar:
- mazare – cam 200 gr/ portie. Eu una nu folosesc decat mazare congelata in pungi, nu-mi plac deloc cele la borcan si nici cele la cutie.
- ceapa – 2 – 3 cepe
- 1 lingura faina
- marar – dupa gust
- sare
- piper
Mod de preparare mazare in sos cu marar:
Prajim ceapa taiata solzisori in ulei pana incepe sa se inmoaie. Adaugam faina si mestecam bine. Stingem cu un pahar cu apa, lasam sa fiarba nitel. Punem si mazarea decongelata si lasam sa fiarba in continuare pana cand scade sosul si se ingroasa (mie imi place sa fie doar putin ingrosat). Verificam daca a fiert mazare – cum altfel decat gustul un bob doua. de obicei e gata repede caci e prefiert dar mai stii, depinde si de la firma la firma, asa ca mai bine verificam. E momentul sa adaugam mararul, spalat, bineinteles, in prealabil si taiat marunt, foarte marunt chiar. Eu cam lenevisem de dimineata si am neglijat sa ma duc in gradina sa culeg marar proaspat, pana sa ma trezesc eu, a inceput sa ploua, ce mai potop de potop. Asa ca a trebuit sa ma multumesc cu marar uscat. Potrivim cu sare, piper, mai lasam sa fiarba doar cat sa se inmoaie mararul si….gata. 20 de minute maxim, va zic.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară